Onderhoud

Onderhoud van duikmateriaal
PADI Divecenter 1st2dive is een gecertificeerd onderhoud en servicebedrijf voor al uw duikmaterialen. Wij verzorgen het onderhoud en service van alle merken ademautomaten, trimvesten, kranen, nat en droogpakken.  Maar ook kun je bij ons terecht voor de keuring van duikflessen en batterijwissel van duikcomputers en -horloges. Batterijwissels zijn meestal klaar terwijl u wacht of in elk geval binnen 5 werkdagen en is afhankelijk of de batterij op voorraad is bij 1st2dive  en/of de leveranciers.  Lees ook de tips voor wat je zelf kunt doen om je materialen in goede staat te houden, of kom langs bij 1st2dive tijdens onze openingsuren met vragen over onderhoud of aan te schaffen ademluchtapparatuur

Je kunt je set langs brengen bij ons in de duikschop en onder het genot van en kopje koffie of thee samen met de onderhoud-technicus bespreken hoe je duikmaterialen geserviced wilt hebben.

Opsturen kan natuurlijk ook de verzendkosten voor verzekerd verzenden via post.nl zullen dan in rekeningworden gebracht. Deze vind u hier

Weet je niet precies wat voor een merk of type je hebt? Geen probleem, maak goede gedetailleerde foto’s van en stuur ons deze zodat we je een service voorstel en prijsopgave kunnen doen.

Indien wij constateren dat we mondstukken, slangen en of andere zaken welke buiten de standaard service vallen moeten vervangen, dan stellen wij je hier van te voren per email over op de hoogte.

Service ademautomaat:
Een servicebeurt  bestaat uit het servicen van de 1e trap + automaat + octopus inclusief het monteren nieuwe onderdelen uit de door de fabrikant voorgeschreven servicekits. De kosten zijn  € 125,-  Het kan natuurlijk ook duurder uitvallen, afhankelijk van je service interval en staat van je set.

Om je een exacte prijs te kunnen geven hebben we wat meer informatie nodig. Hiervoor kun je een mail sturen, naar info@1st2dive.nl,  zodat wij je binnen 1 dag een juiste prijsopgaaf kunnen geven.
Vermeld je Naam, Email, Adres, Postcode, plaats en vermeld: prijsopgave/gewenste service en Merk. Tot slot graag een foto meesturen van het te service duikmateriaal.

* Om de kosten van de servicebeurt goed te kunnen verwerken hebben wij minimaal
  deze gegevens voor het opgeven van een juiste specificatie van de servicekosten.

Batterijwissel duikcomputer of duikhorloge:
Duikcomputer batterij leeg? Niets is zo vervelend als aankomen op je vakantiebestemming en na je eerste duik merken dat je batterij leeg is. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en laat je batterij op tijd vervangen. Wij kunnen alle bekenden en mindere bekende duikmerken voorzien van een nieuwe batterij en van een servicebeurt. Duikcomputer batterij wissel bestaat uit een druktest, intensieve controle op 10 punten, batterij en een o-ring.
De kosten hiervan zijn € 35,=

*Batterijwissel zonder druktest voor alle type horloges, geen duikhorloges  inclusief batterij € 12.50

Wij kunnen ook batterijen van oliegevulde computers van Suunto/Uwatec vervangen.
De kosten hiervan zijn € 125,=

Houd u rekening met het volgende: een aantal Suuntocomputers D4, D4i, D6, D6i, D9, D9tx en de DX wil de druksensor het wel eens begeven. Suunto/Amelco geeft aan dat dit zou kunnen komen door slecht spoelen of veel gebruik in Chloorwater.  Dit komt vaak aan het licht tijdens een service/batterijwissel. Echter is de support van Suunto dan helaas zeer teleurstellend. Zij vinden dat een computer die een 10 tal jaren mee moet kunnen, na 3 jaar is afgeschreven.

Service trimvest (BCD):
Je trimvest, oftewel je bcd, heeft één keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig. Tijdens de servicebeurt testen we op lekken en checken we of de snelontluchters correct functioneren. Tevens servicen we de inflator.
De kosten hiervan zijn € 39.95 incl servicekit

Keuring cilinders

  • Keuren cilinder (staal) tot een maximale grootte van 12 liter.  € 55,00
  • Keuren cilinder (staal) tot een maximale grootte van 20 liter.  € 67,50
  • Uitwendig stralen en lakken cilinders tot 20 liter (1kleur).  € 50,-
  • Keuren composite cilinders.  € 55,-
  • Service mono kraan.              € 15,-
  • Service kraan dubbelset        € 35,-
  • Zuurstofschoon / Nitroxgeschikt maken   toeslag  20%
  • Tranport halen en brengen Vlaardingen/schiedam.  €  7,-
  • Transport buiten Vlaardingen en Schiedam heen en terug  €  0,21 p/km